Looks like you’re in the Netherlands, perhaps you’d like to Switch to Global (EN)

LB Sports Medicine Reconstruction detail

Sportgeneeskunde | Reconstructie

De voorste kruisband (of ACL: Anterior Cruciate Ligament) krijgt het vaak hard te verduren tijdens sporten waarin de atleet snel van richting moet veranderen, zoals voetbal en basketbal, en kan dan scheuren. Dat gebeurt gewoonlijk wanneer de voet van de sporter stevig op het veld staat terwijl zijn lichaam een andere richting uitgaat, zodat de knie moet draaien. ACL mag dan al een typische sportblessure zijn, een gescheurde kruisband kan ook het gevolg zijn van een gewone val of een ongeluk.

Robuust ACL-reconstructiesysteem met gereguleerde resorptie

De ACL wordt gereconstrueerd met behulp van een nieuwe allogene of autologe pees die aan de tibia en femur wordt bevestigd. Voor deze procedure is een hulpmiddel nodig met een sterke, mechanische verankering. De meeste chirurgen geven de voorkeur aan een hulpmiddel dat door het lichaam wordt geresorbeerd aangezien er dan geen vervolgoperatie meer nodig is. De resorptie moet met gereguleerde snelheid verlopen om te garanderen dat de nieuwe pees voldoende gehecht is voordat de botingroei voltooid is.

Leader Biomedical biedt een complete oplossing voor ACL-reconstructie met verankeringsmiddelen en pezen die met behulp van hooggeavanceerde technologieën zijn vervaardigd

 

ACL_detail

ACL-reconstructiesysteem

X-Grip®

X-Grip® systeem is een toonaangevende oplossing voor kruisbandreconstructies die al bij meer dan 50.000 operaties werd toegepast. Het X-Grip® systeem wordt vervaardigd van PLDLLA, in combinatie met MBCPTM Technologie. Deze gepatenteerde tweefasige productie methode combineert hydroxyapatiet (HA) met beta-tricalciumfosfaat (ßTCP) die grote gelijkenis vertoond met natuurlijke botvorming. Daardoor wordt een optimale resorptiesnelheid bevorderd, zoals blijkt uit meer dan 30 jaar klinische ervaring en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

De X-Grip® interferentieschroef is ontworpen voor gereguleerde resorptie en optimale botingroei, met behoud van de nodige mechanische sterkte.

  • MBCPTM Technologie bevordert de botregeneratie met een resorptiesnelheid die overeenstemt met die van menselijk bot
  • De diameter en schroefdraad van de X-Grip® interferentieschroef garanderen een optimaal contact met het botweefsel
  • Kan worden gecombineerd met autologe pezen en allogene donorpezen
  • Geschikt voor primaire en revisiechirurgie met enkele, dubbele en viervoudige strengen

Het X-Grip® systeem in combinatie met  donorpezen

Allogene peestransplantaten worden vaak gebruikt ter vervanging van autogene pezen, wanneer het oogsten van autologe pezen problematisch of ongewenst is. Leader Biomedical levert allogene transplantaten zoals de semitendonosus (semi-T) en patellapees, die geschikt zijn voor reconstructies van de voorste kruisband.

  • Voordeel van de structurele en mechanische eigenschappen van het allogene transplantaat
  • Superieure reiniging garandeert veiligheid door verwijdering van organische resten en inactivering van virussen
  • Minimaal gebruik van sterke chemische en biologische middelen