Looks like you’re in the Netherlands, perhaps you’d like to Switch to Global (EN)

technologies

eCOO® Technologie platform

eCOO® Technologie is het gepatenteerde platform van Leader Biomedical voor het zuiveren, steriliseren en impregneren van weefsel dat van mens en dier afkomstig is door middel van superkritisch kooldioxide (scCO2) .

Het eCOO® Technologieplatform biedt een aantal technologische componenten voor het zuiveren, steriliseren en impregneren van biologische en synthetische implantaten. Deze componenten bestaan uit algemene verwerkingsprotocollen en productiemethoden die kunnen worden gecombineerd, geoptimaliseerd en vervolgens toegepast op uiteenlopende weefsels.

Toepassing van eCOO® Technologie

CO2 bereikt een superkritische fase wanneer temperatuur en druk tegelijkertijd het kritische punt van respectievelijk 31 °C en 73 atm overschrijden. In deze fase heeft CO2 de eigenschappen van zowel een gas als een vloeistof – ideaal voor de zuivering van zeer uiteenlopende weefsels van menselijke (allogene implantaten) en dierlijke (xenogene implantaten) oorsprong. scCO2 kan net als gas door weefsel dringen en net als vloeistof stoffen oplossen.

Door de druk en temperatuur te regelen, kan de sterkte van het oplosmiddel worden aangepast om zo een brede waaier van organische oplosmiddelen te simuleren. Deze oplossingskracht kan worden toegepast om verschillende soorten weefsel te zuiveren en te steriliseren.

Leader Biomedical past eCOO® Technologie sinds tien jaar met succes toe in Europa bij de verwerking van humaan spongieus en corticaal bot. eCOO® Technologie is ook gebruikt bij het ontwikkelen van tandmembraan op basis van varkensweefsel, voor toepassingen op het gebied van geleide bot- en weefselregeneratie. Leader Biomedical heeft diverse andere producten in ontwikkeling, waaronder acellulaire menselijke huid en varkenshoornvliezen, bedoeld voor gebruik in huid- en hoornvliestransplantaten.

Bone being cleaned (1)

Het voordeel van eCOO®

Conventionele weefselverwerkingstechnieken maken gebruik van chemische en biologische stoffen. Deze stoffen hebben een negatieve invloed op de inherente structurele en mechanische eigenschappen van de implantaten.

eCOO® Technologie biedt een zacht en doeltreffend platform voor de reiniging en ontsmetting van weefsel met een beperkt gebruik van chemicaliën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van scCO2 een minimale negatieve invloed heeft op de structurele integriteit van weefselimplantaten in vergelijking met conventionele verwerkingstechnieken. De behandeling met scCO2 verwijdert eveneens de medullaire weefsels die verantwoordelijk zijn voor een ongewenste immuunrespons. Naast de behandeling met scCO2 omvat het eCOO® zuiveringsproces ook de inactivering van virussen. De combinatie van deze twee technieken leidt aantoonbaar tot een 12-voudige vermindering van de microbiële inhoud in de verwerkte implantaten. De geslaagde verwijdering van cel- en mergmaterialen en de inactivering van virussen zijn de belangrijkste stappen om te komen tot schonere implantaten die leiden tot meer veilige resultaten voor patiënten.