Looks like you’re in the Netherlands, perhaps you’d like to Switch to Global (EN)

Over ons

Leader Biomedical zet zich in om patiënten en zorgverleners meer mogelijkheden te bieden. Dit doen we door medische hulpmiddelen op de markt te brengen en te distribueren, nieuwe technologieën te ontwikkelen en als onderaannemer werk van wereldniveau te leveren. Onze bedrijfsportfolio bevat synthetisch vervangende materialen voor botten en allografts, heupimplantaten, bot- en spinale cementen, alsook barrièregel voor adhesiebeperking en een HA-gel (hyaluronzuur).

 

Onze doelstelling

Bijdragen tot betere prestaties in de mondiale gezondheidszorg door middel van beproefde oplossingen en voortdurende innovatie

 

Onze belofte

Patiënten en zorgverleners meer mogelijkheden bieden door wereldwijd te zorgen voor een betere toegang tot betrouwbare, gerichte therapeutische oplossingen en nieuwe technologieën

Oprichting
Prof. Lugee Li is de oprichter en enig aandeelhouder van Leader Biomedical Group. Prof. Lugee Li, van oorsprong een materiaalingenieur, is de oprichter en voorzitter van Dongguan Eontec, een ontwikkelaar van nieuwe materialen en lichtmetaallegeringen, en een fabrikant die genoteerd staat aan de Shenzhen Stock Exchange. In 2016 verwierf hij een meerderheidsbelang in Liquidmetal Technologies, de belangrijkste ontwikkelaar van amorfe bulklegeringen, ook bekend als vloeibaar metaal of metallisch glas. Prof. Lugee Li staat momenteel aan het hoofd van de Chinese Medical Magnesium Alloy Innovation Alliance. Dit initiatief zette hem ertoe aan om de markt van medische hulpmiddelen te betreden.

 

2014: Overname van EMCM en oprichting van Leader Biomedical Group
Na de overname van EMCM werd Leader Biomedical Group opgezet met hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, ter ondersteuning van de toekomstige groei en strategie van het bedrijf.

 

2015: Oprichting van LB Brazilië en LB India
Leader Biomedical werd uitgebreid met de oprichting van Leader Biomedical Brazilië in Sao Paulo om zijn lijn van botcementen naar deze regio te brengen en Leader Biomedical India in Bangalore om de toegang van het land tot volledige heup- en kniearthroplastiekproducten te verbeteren.

 

2016: Verdere uitbreiding van het wereldwijde bereik van Leader Biomedical Group
Om de wereldwijde toegang tot innovatieve botvervangingsproducten te verbeteren en patiënten en zorgverleners meer mogelijkheden te bieden, werkt Leader Biomedical Group samen met BioTiss in Wels, Oostenrijk, in een nieuw productiebedrijf op basis van eCOO®-technologie en worden twee regionale ventures opgericht met Leader Biomedical RUS in Moskou, Russische Federatie, en Leader Biomedical APAC in Selangor, Maleisië.

 

2017: Uitbreiding naar de Verenigde Staten
Om onze belofte in te lossen wat het verder verbeteren van onze waardeketen stroomafwaarts betreft en het ondersteunen van onze visie om de wereldwijde toegang tot de volgende generatie gezondheidszorg voortdurend te verbeteren, heeft Leader Biomedical Group een venture opgericht met Leader Biomedical USA LLC in Schaumburg, Verenigde Staten, waar is begonnen met de introductie van onze gepatenteerde eCOO®-technologie.

 

 

Leader Biomedical offices

Leader Biomedical office locations can be found in Europe, India, Malaysia, Russia, and Brazil.